ACTUEEL

Tandarts uit Assen half jaar geschorst

Tandarts Van der Meulen uit Assen mag een half jaar lang zijn beroep niet uitoefenen. Hij is geschorst door het Centraal Tuchtcollege. Van der Meulen had zijn spoeddienst namelijk niet goed georganiseerd. Zo had hij een tandarts ingezet die geen Nederlands sprak. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag laten weten.

Fouten

De tandarts had vorig jaar een voorwaardelijke schorsing gekregen. Hij had een patiënte fout behandeld en hield zijn dossiers niet goed bij. Toen de vrouw daarover klaagde, ging hij onaangekondigd naar haar huis. Als hij binnen 2 jaar weer de fout in zou gaan, zou hij de schorsing van 6 maanden tegemoet kunnen zien.

Spoeddienst

Die fout maakte de arts in juni vorig jaar, aldus het tuchtcollege. Een 81-jarige vrouw belde toen op een zaterdag met de spoeddienst van de praktijk. Na een val stonden haar tanden scheef en had ze een bloeding in haar mond. De Spaanse piketarts kon alleen in het Engels met haar praten. Met handen en voeten maakte hij duidelijk dat ze pas de volgende dag kon langskomen voor een behandeling. Daarom nam ze contact op met de huisartsenpost, die regelde dat ze nog die zaterdagavond kon worden geholpen.

Volgens de tuchtrechters had de bejaarde vrouw met spoed moeten worden geholpen. Van der Meulen was daar als eigenaar van de praktijk verantwoordelijk voor. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top