ACTUEEL

Hartchirurg Haga voorlopig nog niet terug

De hartchirurg van het HagaZiekenhuis in Den Haag die tijdelijk gestopt is met werken, gaat voorlopig nog niet terug aan de slag. De raad van bestuur en de chirurg willen meer tijd voor gesprekken die ze momenteel met elkaar voeren, meldt de woordvoerder van de chirurg.

Aanleiding voor de time-out van de hartchirurg, die 1,5 week geleden is ingegaan, was de discussie die is ontstaan over de sterftecijfers op de afdeling cardiochirurgie.

Sterftecijfers

De chirurg was verantwoordelijk voor het registreren van de sterftecijfers en moest deze doorgeven aan de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie. Medio maart bleek dat deze cijfers in de periode 2007 tot 2010 niet klopten.

Volgens het radioprogramma Argos waren de sterftecijfers op de afdeling te hoog. Het ziekenhuis en de chirurg ontkennen dit.

Incident

Vorige week maakte het HagaZiekenhuis bekend tijdelijk te stoppen met hartoperaties na een incident met een patiënt. Bij de opstart van een operatie op een 'hoogrisicopatiënt' was niet volgens protocol gehandeld. De operatie is toen afgebroken. De patiënt was al wel onder narcose, maar was nog niet onder het mes geweest. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top