ACTUEEL

Eén aprilgrap Rijnstate valt verkeerd

Een één april-grap van ziekenhuis Rijnstate is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Onder andere KWF Kankerbestrijding kon de grap van het ziekenhuis, die stelde dat een in Israel getrainde hond beschikbaar zou komen die darmkanker op zou kunnen sporen, niet waarderen.

"De labrador Noa is voor dit doel (Het opsporen van darmkanker, red.) twee jaar lang opgeleid bij een bedrijf in Israël. De hond kan aan de geur van ontlasting herkennen of darmkanker in een vroeg stadium aanwezig is. Ontlasting van mensen met darmkanker bevat bloedsporen en een veranderde darmflora. De hond reageert bij herkenning van de specifieke geur door te gaan liggen," zo berichtte Rijnstate onlangs. Op één april bleek dat dit een grap was.

Reacties

Op onder andere de social media kwamen er vervolgens veel negatieve reacties op het bericht. Marsja Meijer van KWF Kankerbestrijding stelt tegenover dagblad De Gelderlander dat het goed is om aandacht te vragen voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker, maar dat grappen erover maken niet degoede manier is. “laat kankerpatiënten zelf grappen maken over hun ziekte,” aldus Meijer.

Excuses

Het ziekenhuis erkent dat de grap niet helemaal goed geplaatst is. "Het initiatief voor deze grap kwam uit een goed hart en met goede bedoelingen: onze maag-darm-leverartsen wilden aandacht vragen voor het bevolkingsonderzoek voor darmkanker dat in september gaat starten. Met slechts een kleine inspanning, namelijk het laten onderzoeken van de ontlasting, kunnen levens gespaard worden. We vinden het erg vervelend als de grap verkeerd is uitgepakt. Hiervoor bieden we onze oprechte excuses aan."

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Braackenssieck

3 april 2013

Ik had van een ziekenhuis, dat een staf van betaalde, ja u leest het goed, BETAALDE antiroker politie, vermond als gastvrouw/heer zijn ingang laat ontsieren, ook niets anders verwacht dan een dergelijke onsmakelijke "grap"

theo elystar

3 april 2013

vind de Eén aprilgrap Rijnstate erg ziek
ik vind dat dit niet kan met deze ziekte maak je geen grap

Anoniem

3 april 2013

Dit ziekenhuis is sowieso ziek...
geen intresse in de patient en miscommunicatie onderling...jammer want het was vroeger wel een goed ziekenhuis,ik hoop dat ze in de toekomst weer net zo goed worden als voorheen en van hun fouten leren,net als deze stomme 1 April grap.
Tot die tijd gaan wij naar een ander ziekenhuis

kan niet

3 april 2013

Kan echt niet! :-[ Mijn tante is er aan overleden.

asociaal

3 april 2013

Zoiets smakeloos geeft denk ik wel aan hoe het verplegend personeel denkt over zijn patiënten. Als dit het niveau is hoe men denkt over deze ziekte en dat je er nog een 1 april grap van kan maken dan wens ik nooit in dat ziekenhuis te worden behandeld. En dat je zelfs nog kan zeggen dat de grap niet helemaal goed geplaatst was, dan ben je toch niet van deze wereld.

Anoniem

4 april 2013

Grap is idd misplaatst, maar om nu de verpleegkundigen in een kwaad daglicht te zetten vind ik ook asociaal. Zo te horen alleen maar supermensen die reageren... Het ziekenhuis heeft zijn excuus aan geboden! Zoek eerst eens naar de balk in je eigen ogen voor je de splinter bij een ander ziet!
Geschreven door iemand die ook wel eens iets verkeerds zegt of doet...

Top