ACTUEEL

Thuiszorg demonstreert zaterdag op Malieveld

Thuiszorgmedewerkers houden zaterdag een landelijke demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Zij ageren hiermee tegen de plannen van Kabinet-Rutte dat 1,1 miljard euro van het budget voor de thuiszorg weg dreigt te snijden.

Ontslagen in thuiszorg

“Dat betekent dat 100.000 thuiszorgmedewerkers hun baan verliezen, en nog veel meer cliënten straks zonder hun vertrouwde zorg zitten”, meldt vakbond Abvakabo die de thuiszorgmedewerkers in de actie steunt. 

Thuiszorgmedewerkers roepen samen met vakbond Abvakabo FNV het kabinet op om de zorg voor onze ouderen, gehandicapten en chronisch zieken in goede handen te houden. Hiertoe hebben zij ook de actiesite handenthuisrutte.nl gelanceerd. Gerard Joling was de eerste die de thuiszorgmedewerkers steunde door digitaal op zijn hand te schrijven: ‘100.000 ontslagen in de thuiszorg mogen wij niet laten gebeuren!’ De demonstratie in Den Haag wordt ondersteund door GroenLinks, SP, seniorenorganisatie UnieKBO en KansPlus, het belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten.

Door alle aanbestedingen en bezuinigingen zien thuiszorgmedewerkers op veel plaatsen al dat hun werk wordt afgedaan als schoonmaakwerk. “Een gigantische loondump vindt hierdoor plaats; thuiszorgmedewerkers moeten een kwart van hun loon inleveren. En nu hangt ze dus ook nog ontslag boven het hoofd. Terwijl thuiszorg belangrijke zorg is”, stelt de vakbond in een persverklaring.

Programma 6 april

Om 12:00 uur verzamelen de thuiszorgmedewerkers zich op het Malieveld, waarna zij in een Mars voor Zorg naar het Lange Voorhout trekken. Op het Lange Voorhout houden thuiszorgmedewerkers, Tweede Kamerleden, FNV-voorzitter Ton Heerts en Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk, die zich onlangs als eerste kandidaat heeft gesteld voor het voorzitterschap van de FNV in Beweging, toespraken. Staatssecretaris Van Rijn (zorg) krijgt een petitie met tienduizenden handtekeningen overhandigd. Het programma eindigt om 15:00 uur.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kuijf

7 april 2013

Eerst moeten de beleidsmakers zelf maar gehandicapt zijn, of hun dierbare familie, en natuurlijk met een kleine uitkering omdat ze dan ook niet kunnen werken en bijschnabbelen. Zeer asociaal deze maatregelen daar er op andere terreinen veel meer te besparen valt.

Top