ACTUEEL

IGZ stelt thuiszorgorganisatie Utrecht onder toezicht

Thuiszorgorganisatie Multi Maatzorg in Utrecht is onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag laten weten.

Medicatieveiligheid

Tijdens verschillende inspectiebezoeken heeft de IGZ aangedrongen op verbeteringen van de medicatieveiligheid. De inspectie is van mening dat er niet genoeg voortgang wordt geboekt en heeft daarom onvoldoende vertrouwen in de medicatieveiligheid bij Multi Maatzorg. Zo is het volgens de inspectie onduidelijk of een geneesmiddel echt is verstrekt of toegediend. Daarmee is de medicatieveiligheid bij Multi Maatzorg in het geding.

Ook weten de thuiszorgmedewerkers niet hoe zelfstandig een cliënt is als het gaat om verantwoord medicijngebruik. De medewerkers die helpen met de medicatie hebben daarvoor te onvoldoende kennis en bekwaamheid en de organisatie zorgt te weinig voor (bij)scholing over geneesmiddelen voor de medewerkers, stelt de IGZ.

Verscherpt toezicht

Het verscherpt toezicht op Multi Maatzorg geldt voor 6 maanden. In die periode volgt de IGZ de vorderingen, onder meer met onaangekondigde bezoeken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top