ACTUEEL

Diaconessenhuis en Rijnland overwegen fusie

Diaconessenhuis en Rijnland overwegen fusie

Het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep, waartoe Rijnland Ziekenhuis met locaties in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp behoort, doen onderzoek naar een verregaande samenwerking. Met de verkenning willen de organisaties in kaart brengen welke vorm van samenwerking het beste past. De organisaties spreken zelf van een bestuurlijke fusie als mogelijke uitkomst.

In juli 2012 werd al bekend dat de beide organisaties en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een samenwerking onderzochten op het gebied van opleiding, onderzoek en innovatie. Naar nu blijkt, gaat de samenwerking een stuk verder. Patiënten zouden door de samenwerking gebruik kunnen blijven maken van een breed zorgaanbod in de regio en de organisaties zien ook mogelijkheden op het gebied van kosten en investeringen. Het LUMC blijft als academisch partner fungeren, zo stellen beide organisaties.

Zorgprofiel

De drie locaties krijgen naar verwachting een eigen zorgprofiel, waarbij het accent bij het Diaconessenhuis Leiden zal komen te liggen op chronische en oncologische zorg, bij Rijnland Zorggroep in Leiderdorp op acute en overige topklinische zorg en in Alphen aan de Rijn op electieve (niet spoedeisende) zorg.

Het onderzoek zal naar verwachting enkele maanden duren en de uitkomsten zullen in het najaar van 2013 bekend worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top