ACTUEEL

Zorgverzekeraar DSW ziet miljoenenzwendel

Zorgverzekeraar DSW is een netwerk van frauderende artsen en handlangers op het spoor. Dat meldt RTL Nieuws. DSW heeft de miljoenenzwendel gemeld bij de opsporingsdiensten, maar die ondernemen geen actie.

De zwendel draait ondermeer rond cosmetische behandelingen in een privékliniek die wel worden gedeclareerd als verzekerde medische zorg, aldus RTL Nieuws. Het netwerk zou niet alleen frauderen met medisch specialistische zorg, maar ook met geld uit de geestelijke gezondheidszorg en de AWBZ.

Vrijuit

De opsporingsdiensten en het Openbaar Ministerie (OM) zijn ingelicht, maar ze grijpen volgens DSW niet in en daardoor gaan de “fraudeurs” vrijuit. Eén en ander wordt volgens RTL Nieuws bevestigd in correspondentie tussen DSW en opsporingsdiensten die RTL Nieuws heeft ingezien.

Geen vervolging

Volgens DSW staat deze zaak niet op zichzelf. Van alle andere fraudezaken die ze bij het OM hebben aangedragen is er geen enkele tot een einde gebracht. De oudste loopt al vijf jaar en de fraude gaat intussen gewoon door aldus de zorgverzekeraar. FIOD en het Openbaar Ministerie konden nog niet reageren, aldus RTL Nieuws.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Alberts

23 mei 2013

Vooropgesteld dat fraudeurs moeten worden aangepakt: tot de rechter gesproken heeft zijn het voor DSW onduidelijke declaraties. Benieuwd waarom het OM dan niet vervolgt. Gebrek aan bewijs? Want dan kan de beste man van DSW beter wat zijn toon matigen, anders heet dat smaad en laster.

Top