Vastgoed

MMC Eindhoven bouwt voor 120 miljoen

Het Máxima Medisch Centrum trekt 120 miljoen euro uit voor nieuwbouw en renovaties op de locaties Eindhoven en Veldhoven. In Veldhoven wordt dit najaar begonnen met de bouw van een nieuw pand aan het huidige ziekenhuis. In deze nieuwbouw wordt het Vrouw Moeder Kind-Centrum ondergebracht samen met de afdelingen Cardiologie en SportMáx (sportgeneeskunde). In het huidige pand komt hierdoor meer ruimte voor alle andere specialismen.

Nieuwbouw Eindhoven van de baan

De mega-investering van 120 miljoen past binnen de financiële kaders van het MMC en ook binnen die van de banken, meldt het MMC. Het MMC heeft hiervoor de toekomstplannen voor zijn locatie in Eindhoven drastisch moeten aanpassen. De nieuwbouw in Eindhoven bleek te duur, toen het ziekenhuis, genoodzaakt door de financiële crisis, de bouwplannen nog eens goed doorlichte.

Renoveren, niet bouwen

In plaats van de bouw van een volledig nieuw ziekenhuis wordt het huidige pand - het voormalige Diaconessenhuis - tussen 2010 en 2013 flink gerenoveerd. Deze opknapbeurt, een investering van 21 miljoen euro, moet de levensduur van de Eindhovense kliniek met vijftien jaar verlengen. De MMC-directie kondigde anderhalf jaar geleden nog een geheel nieuwe moderne MMC-kliniek aan. De kosten hiervoor bedroegen 50 miljoen euro.

Onderhoud locatie Veldhoven

Daarnaast krijgt ook de inmiddels twintig jaar oude locatie Veldhoven een grondige onderhoudsbeurt de komende jaren. Met name het OK-complex, poliklinieken en verpleegafdelingen worden technisch en functioneel vernieuwd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top