ACTUEEL

Patent op menselijke genen niet mogelijk

Bedrijven en personen kunnen geen patent hebben op genen die aan het menselijk lichaam zijn onttrokken. Wel kunnen ze synthetisch geproduceerd genetisch materiaal patenteren. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof op 13 juni bepaald.

De beslissing was unaniem, alle negen rechters schaarden zich achter het vonnis in een langslepende procedure inzake patenten van het bedrijf Myriad Genetics Inc. Het bedrijf had onder meer patenten op genen die in verband worden gebracht met borst- en eierstokkanker. Volgens het hoogste rechtscollege houden sommige van die patenten geen stand omdat ze natuurlijke fenomenen afdekken.

Gevolgen

De uitspraak heeft vermoedelijk grote gevolgen voor duizenden patenten in de biotechnologische, agrarische en medische wereld. De farmaceutische industrie volgde het proces dan ook met argusogen. Zij heeft miljoenen geïnvesteerd en kreeg al dertig jaar patenten op menselijke genen.

Onderzoek

Myriad zou alleen al 500 miljoen dollar hebben gestoken in het specifieke geval dat nu door het Hooggerechtshof tegen het licht is gehouden. Zonder kans dat geld terug te verdienen, is de kans klein dat er nog geld wordt besteed aan onderzoek naar medicijnen die ziektes kunnen bestrijden, stelt het bedrijf. Tegenstanders zien de patenten echter als ernstige rem op het onderzoeksproces. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 juni 2013

Tje, typisch weer een geval van de hoogmoedige wetenschap die denkt patent te kunnen krijgen op wat de God van Israel in het aanschijn riep: de mens, de kroon op de Schepping.

geloofd zij de Here Jezus Christus die ook voor deze zondige praktijken van 'wetenschappers met hun recht op patent menen te hebben' is gestorven en Opgestaan op de derde dag!

En nu zijn we op God's Derde dag aangekomen waarop het volk dat Hem zal gaan geloven, namelijk het Joodse, het meest geniaal volk aller tijden omdat Hij het heeft gezegend in Abraham, waarop het Joodse volk wereldwijd orde op zaken mag gaan stellen in de Naam van de Masjiach, Jezus Christus die leeft tot in eeuwigheid en door Zijn Geest Zijn volk op de weg van de ware vrede zal zetten zodat wereldwijd het door Israel's profeten aangekondigde Loofhuttenfeest zal doorbreken!

Het Loofhuttenfeest was een der 3 feesten welke elke Israeliet jaarlijks moest vieren.
Er zit een ontzaglijke haast wiskundige precisie in de H.Schriften want Pesach vond zijn vervulling in Christus en Omer tellen, Pinksteren ook bij de uitstorting van de H.Geest te Jeruzalem.
En nu zal God het derde feest ook laten veiren door een tot geloof gekomen Joods volk in Jezus Christus en wee de volkeren of individuen die niet optrekken om Loofhuttenfeest te vieren. Leest u maar na Zacharia 14.

En u denkt dat het geloof alleen voor vroeger is of voor achterlijke slome zielen?

Dat is uw onkunde en vergeet niet dat de allergrootste genieen die de mensheid heeft voortgebracht zonder uitzondering diep gelovig waren en God alle eer gaven voor Zijn Scheppende handen.
En Jezus Christus IS de Zoon van God wat maar ontkent blijt door Islamieten, het staat zelfs op de moskee te Jeruzalem: 'Allah heeft geen zoon'!
Dat is dus de antichrist.

Zeer gezegende dagen aan de hand van de Koning der Joden gewenst,
en alle Shalom voor het uitverkoren volk, God heeft hen radarkoppen gegeven heidenen!

een gelovige wetenschapper die Christus Jezus heeft gezien Die eenmaal zal wederkomen en staat aan de Rechterhand de MACHT zoals de H.Stephanus hem zag toen hij werd gestenigd 2000 jaar geleden om zijn geloof in de Heer!

Top