ACTUEEL

'Ontslag dreigt voor kwart Thebe-werknemers'

Zorgorganisatie Thebe ontslaat op korte termijn tweehonderd personeelsleden. Als de huidige kabinetsplannen doorgaan, kan dit aantal oplopen tot tweeduizend, zo meldt het Brabants Dagblad.

De ontslagen die na de zomer worden geëffectueerd hebben allemaal betrekking op werknemers binnen de ondersteunende diensten van Thebe.Volgens bestuurders Rob Stam en Karel Verweij valt aan gedwongen ontslagen niet te ontkomen, aldus het Brabants Dagblad. Als de huidige kabinetsplannen voor de zorg doorgaan, kan het aantal ontslagen bij Thebe eind dit jaar oplopen tot tweeduizend, oftewel een kwart van het totale personeelsbestand.

Afwijzen

De ondernemingsraad van Thebe buigt zich momenteel nog over het reorganisatieplan, meldt het Brabants Dagblad. De verwachting is dat de raad van bestuur en or het samen eens worden over de details van het plan. Anders ligt dat bij de vakbonden. Met name Abvakabo FNV wijst gedwongen ontslag categorisch af. De raad van bestuur  en Abvakabo gaan deze week in overleg.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 juni 2013

Volgens bestuurders Rob Stam en Karel Verweij valt aan gedwongen ontslagen niet te ontkomen

Store taal, zo mogen we het graag zien

Neem vast afscheid. In de herfst vallen bladeren.

Anoniem

24 juli 2013

Tja allemaal mooie woorden en inmiddels ben ik het slachtoffer met een jaarcontract en per okt zonder werk net als veel van mijn collega's.
Ik wil wel werken, maar blijkbaar moet het anders.

Anoniem

21 augustus 2013

Hoewel ik al lang niet meer bij Thebe in dienst ben, kreeg ik vandaag toch een brief met de woorden:

Beste collega,
enz. enz. blablabla.
Ondertekend door de raad van bestuur Rob Stam en Karel Verweij.
Een brief over het drastisch moeten bezuinigen door oplopende zorgkosten.

Thebe moet dus bezuinigen, maar kan dat dan niet op een andere manier.
Oplopende zorgkosten komen o.a. door mismanagement en bestuurders die lekker in het pluche blijven zitten zonder de werkvloer of de klanten te kennen.

Van de Top 5 van meestverdienende bestuurders bij Brabantse bij Thebe vandaan.

1. Henk Möhlmann - Thebe - € 559.954
2. Wim Corsten - Thebe - € 251.448
3. Jef Pelgrims - TanteLouise Vivensis - € 223.252
4. Sonja Stilling - TWB Thuiszorg met aandacht - € 219.325
5. Rob Stam - Thebe - € 216.744

Oke, nr. 1 is dus ontslagen, nr. 2 is met pensioen (naar mijn weten zonder vergoeding). Nr. 5 zit er nog en dat samen met:

Karel Verwey. Volgens een artikel dat ik gevonden heb op internet is hij de nummer 1 van de lijst met oplichters, hij is de (gewezen) topman van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan. Zijn salaris inclusief ontslagpremie bedroeg €560.000. De instelling moest mede vanwege zijn wanbeleid reorganiseren waardoor honderden mensen hun baan verloren. Het wanbeleid was dermate ernstig dat een verpleeghuis van Cordaan onder toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg moest worden geplaatst.

Als we het salaris van deze mannen nu eens drastisch inkrimpen, dan kunnen we al best wat ondersteunende functies redden dacht ik zo?

Top