ACTUEEL

Oud-Icare-topman gaat in cassatie

Oud-thuiszorgtopman Bart V. gaat in cassatie bij de hoge raad tegen zijn veroordeling tot 21 maanden gevangenisstraf door het gerechtshof in Leeuwarden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

In afwachting van de behandeling van zijn zaak is zijn straf opgeschort. V. was tot 2006 bestuursvoorzitter van Thuiszorg Icare,destijds één van de grootste thuiszorgaanbieders in Nederland. Door zowel de rechtbank en het gerechtshof is V. veroordeeld wegens fraude. In hoger beroep bestrafte het gerechtshof in Leeuwarden in juni zwaarder dan de rechtbank aanvankelijk deed.

Terugvorderen

V. heeft naar het oordeel van de rechter minstens vijf miljoen euro weggesluisd naar bankrekeningen in ondermeer Zwitserland. Dat geld kwam los bij de verkoop van panden en een dochterbedrijf. In 2008 heeft V. een aantal dagen in een politiecel gezeten voor verhoor. Er is beslag gelegd op een deel van zijn bezittingen en geld. Thuiszorgbedrijf Icare ziet zichzelf als slachtoffer van de fraude. Het geld dat V. verdiende was eigenlijk bedoeld voor thuiszorg. Icare onderzoekt nog hoe het de bedragen het beste kan terugvorderen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top