Finance

Balkenende-norm zegt ziekenhuis Dordrecht niets

De ontslagen topmannen Haijo Pietersma en Leen Pijpers van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht ontvingen vorig jaar samen meer dan 1,1 miljoen euro aan salaris, bonus en ontslagvergoeding. Dat meldt het AD naar aanleiding van het jaarverslag van het ziekenhuis.

Machtsspelletjes, wantrouwen en manipulatie

De inkomens stijgen ruim boven de Balkenende-norm uit. Pietersma en Pijpers werden ontslagen na ruzie binnen het college van bestuur. Het AD meldt dat er uit vertrouwelijke rapporten is gebleken dat er op de werkvloer machtsspelletjes werden gespeeld en dat er een sfeer van wantrouwen en manipulatie heerste.

Salaris, ontslagvergoeding en bonus

Ondanks het ontslag ontvingen Pietersma en Pijpers respectievelijk 225.936 euro en 213.000 euro brutosalaris over 2008. Daar bovenop ontvingen zij een ontslagvergoeding van 224.895 en 318.573 euro. De bonussen bedragen meer dan 80.000 euro en zij kregen beide een onkostenvergoeding van 4501 euro.

‘Bedrag is verklaarbaar’

Volgens het Albert Schweitzer ziekenhuis is de afhandeling conform de contractafspraken verlopen. Hans de Goeij, voorzitter van de Cliëntenraad, schrikt niet van het bedrag, omdat het uit verklaarbare componenten is opgebouwd. De Goeij: “Als je goede mensen in zo’n organisatie wilt, moet je er voor betalen.” De Goeij vindt de Balkenende-norm voor de minister-president zelf te laag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top