ACTUEEL

Achmea benoemt nieuwe zorginkoper eerste lijn

Rieta van Staalduine is sinds 1 juli directeur Zorginkoop Eerstelijnszorg bij zorgverzekeraar Achmea. Zij volgt in deze rol Patrick Edgar op, die inmiddels andere werkzaamheden verricht binnen zorginkoop.

Othopedagoog Van Staalduine is de afgelopen twee jaar binnen het Achmea-concern werkzaam geweest als senior manager Care Inkoop en Beleid en interim-directeur zorg en AWBZ bij Achema-label Agis. Voor haar overstap naar Achmea was ze veertien jaar bestuurder van De Kleine Johannes, later onderdeel van fusieorganisatie Amsta.  

Interim

Edgars functie werd vanaf begin dit jaar op interim basis vervuld door Sander van Ekeren, die nu is gaan werken als senior adviseur P&O bij Achmea. Oud-ziekenhuisbestuurder en voormalig hoofdinspecteur van de IGZ Edgar is bestuurder geworden van Agis Amsterdam gezondheidsfonds. Dit fonds mikt op de financiering van innovatieve projecten die de gezondheid van minima in Amsterdam verbeteren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 juli 2013

Interessant te zien hoe Achmea slordig omgaat met inkoop. Gewoon even een interimmer erop, voor een paar maanden. Die blijkbaar ook (?) goed is in P&O. En blijkbaar is de functie van inkoper een leuke jobhop functie, want binnen Achmea maak je er al na korte tijd carrière mee. En kan weer een andere hobbyist zijn of haar ideetjes uitwerken en voor de volgende contractperiode huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen lastig vallen met nieuwe 'kwaliteitscriteria'. En oh ja, natuurlijk wordt dan een Achmea wachtkamerscherm verplicht, met Achmea reclame.

Top