ACTUEEL

Rijnland en LUMC bundelen Nucleaire Geneeskunde

Het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bundelen Nucleaire Geneeskunde tot één gezamenlijke afdeling. De voorzitters van de raden van bestuur hebben woensdag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Concentratie

De concentratie is volgens de ziekenhuizen nodig om in de toekomst kwalitatief hoogstaande en efficiënte zorg in de Leidse regio te waarborgen. De Nucleaire Geneeskunde van Rijnland Ziekenhuis is volgens operational excellence ingericht, waarbij doelmatigheid en efficiënte processen voor ziekenhuis én patiënt leidend zijn. De organisatie van zorg wordt in beide ziekenhuizen gelijk. De afdeling komt onder hiërarchische en medische leiding van één hoofd.

Voordelen

Door de samenwerking kan kennis worden uitgewisseld en dure apparatuur worden gedeeld. De bundeling van krachten biedt ook voordeel bij de inkoop van farmaceutische producten en apparatuur. Dat is volgens de ziekenhuizen van belang omdat door de snelle technische ontwikkelingen investeringen op dit vakgebied noodzakelijk blijven.

Patiënten kunnen kiezen voor zorg op een van beide locaties. Ook onderwijs en de opleiding tot medisch specialist Nucleaire Geneeskunde worden binnen de nieuwe afdeling gezamenlijk verzorgd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top