ACTUEEL

Aantal mazelenbesmettingen met 91 toegenomen

Het aantal meldingen van mensen die besmet zijn met de mazelen, is inmiddels gestegen naar 321. Vorige week ging het om 230 gevallen. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag gemeld.

Het RIVM tekent zelf al aan dat er signalen zijn dat dit aantal een "grote onderschatting is van het werkelijk aantal ziektegevallen". Het werkelijke aantal gevallen van mazelen ligt waarschijnlijk stukken hoger, omdat lang niet alle patiënten naar de huisarts stappen.

Twente

Ten opzichte van vorige week zijn er 8 nieuwe ziekenhuisopnames bijgekomen. Een van de patiënten kon snel weer naar huis, de anderen liggen nog in het ziekenhuis. Ook is er deze week voor het eerst een besmetting in de regio Twente.

In de regio Zeeland is het aantal besmettingen opvallend veel toegenomen. De mazelenepidemie concentreert zich in de zogeheten bible belt. Daar wonen veel mensen van reformatorische gezindte die vanwege hun geloof vaak afzien van vaccinatie. Bijna alle mensen die besmet zijn - vooral kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud - zijn niet gevaccineerd tegen de ziekte.

Najaar

De stijging van het aantal mazelenpatiënten is geheel volgens verwachting van het RIVM, zo laat een woordvoerder weten. "De grootste piek moet nog komen, waarschijnlijk pas in het najaar", aldus de woordvoerder. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top