ACTUEEL

Curamus gaat samen met ZorgSaam

De aanbieder van ouderenzorg Curamus gaat op in ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. De voorgenomen fusie is op 29 juli goedgekeurd door de raden van toezicht.

Beide zorginstellingen werken al sinds september 2012 nauw samen. De voorgenomen fusie is volgens de fusiepartners een logisch gevolg van deze samenwerking. “Het is een juridische vorm om de intensieve samenwerking goed te borgen”, aldus de twee partijen in een gezamenlijk verklaring. “Curamus en ZorgSaam vullen elkaar goed aan. Door de krachten van beide organisaties nu volledig te bundelen, kan ook in de toekomst de benodigde zorg aan de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen geleverd worden.”

Vierhoofdig bestuur

Formeel gaat Curamus deel uitmaken van ZorgSaam, dat ondermeer het ziekenhuis in Terneuzen beheert. De fusieorganisatie krijgt een vierhoofdig bestuur, bestaande uit Curamus-bestuurders Stephan Buijsse en Piet van der Maas en ZorgSaam-bestuurders Paul Rademacher en Joep Paulides. Arnold Schelfhout treedt na ruim veertig dienstjaren terug als bestuurder van ZorgSaam.

Definitief

De komende periode wordt het fusiebesluit voorgelegd aan de Ondernemingsraden, Cliëntenraden, Bestuur Medische Staf en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het streven is om in december te komen tot een definitief besluit over de fusie. De fusie heeft geen gedwongen ontslagen tot gevolg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top