ACTUEEL

Raad van toezicht Antroz compleet

Jan Jaap Schmitz is per 1 juli vertrokken bij Antroz, Antroposofische Woonzorggroep. Zijn functie, voorzitter van de raad van toezicht, wordt nu vervuld door Bert van Barneveld. Tom van der Meulen en Janneke Schermers complementeren de raad van toezicht.

Uitbreiding raad van toezicht

Schmidt heeft een zittingstermijn van acht jaar achter de rug. De raad van toezicht is uitgebreid met één extra lid. Van Barneveld is al sinds maart 2004 lid van de raad van toezicht en is nu voorzitter geworden. De toevoeging van Schermers en Van der Meulen brengt de raad op vijf leden en een voorzitter.

Marktwerking als uitdaging

Schermers is Tweede Kamer-lid voor de CDA. Het bewaken van de kwaliteit in een gezondheidszorg waar marktwerking heerst ziet zij als een belangrijke uitdaging. Schermers heeft onder meer als gynaecoloog bij de voormalige IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad gewerkt. Ze was wethouder in de gemeente Bunnik en gedurende tien jaar senior inspecteur Gezondheidszorg.

Cliëntenraad wil Van der Meulen

Tom van der Meulen is door de Cliëntenraad van Antroz voorgedragen. Voorheen was hij bestuurder bij Zorgcombinatie Nieuwe Maas in Vlaardingen. Hij vervult nu ook de functie van bestuursvoorzitter van de Zonnehuisgroep. 

Antroz verleent antroposofische ouderenzorg en heeft vestigingen in Bilthoven, Zeist en Driebergen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top