ACTUEEL

'Abortuskliniek moet praten met kerken'

Het gemeentebestuur van Houten wil dat het Centrum voor Anticonceptie, Seksualiteit en Abortus Rotterdam (CASA) gaat praten met inwoners en zeven kerkgemeenschappen over het plan om een abortuskliniek in de plaats te openen.

De gemeente Houten kan de komst van die kliniek niet tegenhouden, maar vraagt CASA om "respect voor ieders uitgangspunten."

CASA wil de kliniek openen in een pand naast de gereformeerde Eskolkerk. Zeven kerkgenootschappen en CDA, SGP en ChristenUnie in de overwegend christelijke gemeente zijn daar niet gelukkig mee.

Protestactie

De stichting Schreeuw om Leven heeft maandagochtend uit protest tientallen poppetjes in de vorm van een foetus van 10 weken op het plein voor een winkelcentrum gelegd. Het gemeentebestuur krijgt een petitie.

CASA heeft geen vergunning nodig voor de opening van de kliniek, aldus de gemeente, aangezien dit past in het bestemmingsplan. Ook wordt aan alle regels en wetten voldaan. De gemeente begrijpt de weerstand, maar wijst erop dat CASA niet alleen abortussen uitvoert maar ook andere seksuele gezondheidszorg biedt aan jongeren, mannen en vrouwen.

CASA heeft tot nu toe vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Goes en Maastricht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top