ACTUEEL

Huisarts mag geen apotheken weren

Patiënten van de huisartsenpraktijk in Prinsenbeek kunnen bij iedere apotheek voorgeschreven medicijnen bestellen, ook bij de internetapotheek Thuisapotheek. De praktijk werd vorig jaar door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de vingers getikt omdat het samenwerkingsverband van huisartsen expliciet weigerde om hun patiënten door te verwijzen naar de internetapotheek.

Op de website van de praktijk in het Brabantse Prinsenbeek staat nu dat zij doorverwijst naar elke apotheek waarvoor de patiënt kiest. Ook de Zorggroep Almere kreeg vorig jaar een berisping van de NZa. Dat onderzoek loopt nog, zo liet een woordvoerster van de NZa weten.

Machtspositie

De zorgautoriteit noemt het bij dit besluit doorslaggevend dat de betreffende huisartsen een machtspositie hebben in de regio’s waarin zij werken. Hun patiënten kunnen daardoor niet bij een andere huisarts terecht die hen wel wil doorverwijzen en zodoende kunnen zij geen medicijnen bestellen bij Thuisapotheek. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

ANH Jansen

22 augustus 2013

En dat geldt ook voor de Medisch Specialisten in ziekenhuizen met een eigen poli-apotheek;

Stoppen de gedwongen winkelnering in deze ziekenhuizen; geef ze het recept in de hand en laat ze het verder zelf allemaal uitzoeken!

Die specialisten kunnen hun tijd beter gebruiken door de patienten volledig te informeren over de diagnose, de therapie en de mogelijkheden. NOAC's worden massaal voorgeschreven met als enige vraag aan de patiënt: vindt u het handig om te fietsen naar de Thrombosedienst?

DuClock ( student Nijenrode)

23 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-08-2013 10:41.

Anoniem

27 augustus 2013

Hihi, DuClock, mag ik aannemen dat uw reactie sarcastisch is? Erg vermakelijk.

Top