ACTUEEL

ActiZ is partner TedxBinnenhof 2014

ActiZ, PGGM en Microsoft hebben zich als gezamenlijke partners verbonden aan TedxBinnenhof 2014. Zij willen hiermee innovatie in de zorg een extra impuls geven.

‘Come Together’

Tijdens de kick off van TEDxBinnenhof 2014 bij het Ministerie van Economische Zaken dinsdag is ook het platform met de naam ‘Come Together’ gepresenteerd. Dit event, dat op 14 november 2013 plaatsvindt, biedt een podium voor creatieve ideeën in de zorg. Een jury beoordeelt de presentaties. De winnaar mag dit met een TEDTalk onder de aandacht brengen in de Ridderzaal tijdens TEDxBinnenhof 2014 op 31 maart 2014.

“De ontwikkelingen in de zorg dwingen ons ánders tegen zaken aan te kijken en met creatieve antwoorden te komen. ActiZ vindt het podium van TEDxBinnenhof hier perfect in passen”, zegt Aad Koster, directeur ActiZ. Hij wijst naar het verlangen naar eigen regie op de zorg, de veranderingen in de samenleving en de bezuinigingen.

Innovatieve technologie

“De verwachting is dat mensen meer in hun eigen omgeving zorg en ondersteuning moeten gaan regelen. Dat betekent een toenemend beroep op het zelfoplossend vermogen en technologie die dat ondersteunt. Innovaties met gebruik van technologie kunnen bijvoorbeeld zorg op afstand mogelijk maken, waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen”, aldus Koster. “We geloven in Ideas Worth Sharing en willen met deze innovaties bijdragen aan een duurzame maatschappelijke verandering.”

TEDxBinnenhof

TEDxBinnenhof is hét podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. Innovaties die een oplossing kunnen bieden voor maatschappelijke problemen, waar ook ter wereld. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, mobiliteit, zorg, duurzame energie en veiligheid. Op maandag 31 maart 2014 wordt in de Ridderzaal in Den Haag de tweede editie van TEDxBinnenhof gehouden.

Kandidaten kunnen zich inschrijven via www.come-together.nu. De uiterste inschrijving is vrijdag 11 oktober 2013.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top