ACTUEEL

Akkoord over sociaal plan MCA Gemini

Abvakabo FNV en MCA Gemini Groep zijn maandag tot overeenstemming gekomen over een sociaal plan. Hiermee zijn eerder aangekondigde acties bij het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini ziekenhuis in Den Helder van de baan, laat vakbond Abvakabo FNV weten.

“De MCA Gemini Groep is voornemens om 450 banen te schrappen. Het personeel heeft recht op fatsoenlijke afspraken en daar heeft de MCA Gemini Groep nu gelukkig gehoor aan gegeven”, zegt Fred Seifert, bestuurder Abvakabo FNV. Het nieuwe sociaal plan gaat in per september en heeft een looptijd tot eind 2015.

Eisen sociaal plan

De leden van Abvakabo FNV hadden voorafgaand aan het overleg een petitie aangeboden aan de voorzitter van raad van bestuur. Deze was door ruim 650 werknemers ondertekend. Daarin eisten zij onder meer geen gedwongen ontslagen en duidelijke afspraken over van-werk-naar-werk-trajecten. Eerder liepen de gesprekken over het sociaal plan hierop stuk. 

De vakbond had de MCA Gemini Groep een ultimatum gesteld. Voor 20 augustus moest er een aanvaardbaar sociaal plan liggen, anders zouden er acties volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top