ACTUEEL

Geen korting op huishoudelijke hulp in 2014

Gemeenten worden in 2014 waarschijnlijk nog niet gekort op de budgetten voor huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging. Het kabinet heeft goede hoop dat op Prinsjesdag te kunnen bekendmaken, zeggen ingewijden naar aanleiding van een bericht van de NOS.

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) liet zich vrijdag optimistisch uit over besprekingen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over het budget voor volgend jaar, zonder te willen vooruitlopen op de uitkomst. Op thuiszorg zou volgend jaar voor 89 miljoen euro worden bezuinigd. Naar het zich laat aanzien is dat dus van de baan. In 2015 vinden wel forse kortingen plaats.

Van Rijn verbaasd over kritiek CDA

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS is verbaasd over de kritiek van de Haagse wethouder Karsten Klein op de bezuinigingen in de thuiszorg van het kabinet meldt De Telegraaf. Van Rijn is in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over het budget voor volgend jaar en heeft er „alle vertrouwen in dat we er uit komen”.  Van Rijn is ook verbaasd dat de kritiek van een CDA-wethouder komt. “Het CDA heeft in zijn verkiezingsprogramma een vergelijkbaar bezuinigingsbedrag voor de thuiszorg opgenomen.”

'Geen korting is goed nieuws'

De Abvakabo FNV spreekt in een reactie van 'goed nieuws'. “Thuiszorgmedewerkers, georganiseerd in Abvakabo FNV, strijden al maanden om de ondoordachte bezuinigingen van tafel te krijgen.” (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Gulpen bc

9 september 2013

Worden nu ook de bezuinigingen op de huihoudelijke zorg op gemeente niveau teruggedraaid?
Dit gebeurt dus van je lang zal ze leven niet.
Pure winst voor de gemeentes dus.

Anoniem

10 september 2013

Dan zullen ze de wet nog wel aanpassen zodat het er wel van komt.De bezuinigingen gaan door, menselijkheid is er niet meer bij. Ze laten je in de stront liggen.

Top