ACTUEEL

Europa investeert in bevolkingsstudies Zuid-Holland

Het Zuid-Hollandse samenwerkingsverband Medical Delta heeft 2,8 miljoen euro Europese subsidie gekregen voor een MRI- en beeldanalyse infrastructuur die bestemd is voor bevolkingsstudies. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) schaft een nieuwe MRI-scanner aan. Het Erasmus MC besteedt het geld aan de exploitatie van twee reeds in gebruik zijnde MRI-scanners.

Verder zetten het LUMC en Arasmus MC gezamenlijk een ICT-infrastructuur op voor de analyse van de beelden. De scanners en data-analyse-infrastructuur wordt ingezet bij bevolkingsstudies. Medical Delta heeft de ambitie om deze infrastructuur landelijk uit te bouwen en aan soortgelijke Europese databases te koppelen.

Het Erasmus MC is al gestart met een bevolkingsstudie die met name gericht is op gezondheidsproblemen die op oudere leeftijd veel voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, dementie en gewrichtsslijtage. In deze studie wordt al uitgebreid MRI-onderzoek gedaan. In Leiden gaat soortgelijk onderzoek van start zodra de scanner is geïnstalleerd. Dat meldt het LUMC op zijn website.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top