ACTUEEL

Akkoord over thuishulpen Sensire

Thuiszorgorganisatie Sensire en zijn 800 medewerkers hebben een principe-akkoord bereikt. De medewerkers zijn vanaf 1 januari 2014 in dienst van thuiszorgorganisaties TSN of Zorgkompas. De thuishulpen van Sensire bieden zorg aan ruim 3000 mensen.

Dat principe-akkoord is onder leiding van waarnemer Hans Borstlap deze week bereikt, maakten de partijen donderdagmorgen in Ruurlo bekend. De thuiszorg in de Achterhoek is maandenlang een probleem geweest, nadat Sensire bekendmaakte met die zorg te gaan stoppen. Onder aanvoering van vakbond Abvakabo/FNV kwamen de al ontslagen medewerkers veelvuldig in actie.

Positieve reacties

Thuiszorgmedewerkers zijn blij en opgelucht dat hun werk en de zorg eindelijk is vrijgesteld, zo liet Abvakabo FNV weten. Volgens de vakbond is er met het akkoord een eind gekomen aan de "steeds verdergaande race to the bottom in de Achterhoek". Abvakabo-leden onder de thuiszorgmedewerkers hebben het akkoord donderdagochtend unaniem goedgekeurd.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) zijn ook tevreden. "Het is goed nieuws voor de ontslagen medewerkers van Sensire dat zij hun werk kunnen blijven doen, tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden, bij TSN of Zorgkompas", lieten de bewindslieden donderdag in een reactie weten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top