ACTUEEL

'Meisje kan nooit meer lopen door fout UMCG'

Een 8-jarig meisje uit Veendam is ernstig gehandicapt geraakt na een gemiste diagnose in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG vijf jaar geleden. De ouders hebben de betrokken kinderartsen voor het medisch tuchtcollege gedaagd. Zij eisen schadevergoeding en doen aangifte bij justitie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De toen 3-jarige Stella kwam in januari 2008 met ernstige verschijnselen van sufheid in het UMCG. Pas negen uur later stelden de kinderartsen de diagnose hersenvliesontsteking en kreeg zij antibiotica toegediend. Het meisje was al gehandicapt. Door de te laat gestelde diagnose is haar handicap veel erger geworden. Ze mist nu een onderbeen en enkele vingers en kan niet lopen.

Medische fouten

De ouders hebben volgens het Dagblad van het Noorden een onafhankelijk medisch deskundige de zaak laten onderzoeken. Deze concludeert dat het UMCG fouten heeft gemaakt. Het ziekenhuis heeft daarvoor al deels aansprakelijkheid erkend, weet de krant. De kinderartsen van het ziekenhuis weerspreken de fouten. Zij stellen dat de deskundige zich baseert op onjuiste gegevens die de ouders aanreiken.

Het tuchtcollege doet over acht weken uitspraak.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 november 2013

Het zou de redactie sieren als ze de kop van het artikel zou aanpassen. Afgaande op de berichtgeving staat niet vast of er door de behandelaars een fout is gemaakt. De titel suggereert ten onrechte dat dit een vaststaand feit is. Het zal nog moeten blijken of dit zo is.

Top