ACTUEEL

Bestuurder Cleveland Clinic geeft masterclass

Chief Experience Officer van Cleveland Clinic James Merlino komt naar Nederland om zijn ervaringen op het gebied van het verbeteren van patiëntervaringen te delen. Dit doet Merlino in de REshape Masterclass Patient Experience op 25 november 2013 in Nijmegen.

De Cleveland Clinic blinkt sinds jaar en dag uit in excellente zorg, maar presteerde tot voor kort zeer matig in de omgang met patiënten. Dat zelfinzicht is de aanleiding geweest om James Merlino aan te stellen als Chief Experience Officer. Merlino leidt tal van initiatieven om communicatie tussen arts en patiënt en de ervaringen van patiënten met de Cleveland Clinic te verbeteren. Met collega's heeft hij een ommezwaai bewerkstelligd en anno 2013 is de grote zorgaanbieder in de Amerikaanse staat Ohio een van de koplopers in het bieden van positieve ervaringen aan patiënten.

'Patiënt First'

Het leidende beginsel in de zorg is 'Patiënt First', stelt Merlino. Een zorgaanbieder moet veel meer doen dan alleen klinische zorg van topklasse leveren. Tijdens een masterclass op 25 november in Nijmegen brengt zijn filosofie en werkwijze over het voetlicht.

 

Werknemers, verzorgers en partners kunnen een positieve invloed uitoefenen op de beleving van patiënten in het ontvangen van goede zorg, gelooft Merlino. Behalve het leveren van excellente klinische zorg, moet het ziekenhuis zorgdragen voor fysiek comfort van de patiënt en voorzien in educatieve, emotionele en spirituele behoeften. Genoemde ambities komen in grote mate overeen met de ambitie ‘Patient als Partner’ en het werk van het REshape & Innovation Center van het Radboudumc. Het REshape Center onderhoudt sinds 2010 een warme band met de Cleveland Clinic.

Inschrijven Masterclass Patient Experience

Het REshape & Innovation Center organiseert in samenwerking met Skipr en HR2020 Beweging de REshape Masterclass Patient Experience op 25 november 2013. De masterclass vindt plaats van 14:00-16:00 uur in het Radboudumc. Lucien Engelen is de moderator. Deelname kost 75 euro. U ontvangt hierbij twee relevante boeken over innovatie: De Patiënt als Partner  en Voorbij de kalverliefde. Hier kunt u zich inschrijven voor de Reshape Masterclass Patient Experience.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top