Finance

Bank weigert financiering bouw GGZ Oost Brabant

Ggz-instelling Huize Padua in Boekel, onderdeel van GGZ Oost Brabant, krijgt de financiering voor een forensisch psychiatrische kliniek (fpk) niet rond. ABN Amro gaat niet akkoord met de financiering en het Ministerie van Justitie staat niet garant voor de financiering. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Uitstel van bouw

Er is ongeveer dertig miljoen euro nodig voor de bouw. Huize Padua wil de kliniek samen met de Reinier van Arkelgroep in Den Bosch bouwen. Maar door de weigering van ABN Amro is de nieuwbouw allerminst zeker. Een woordvoerster van Huize Padua in het Brabants Dagblad spreekt van uitstel. “De bouw van de kliniek achter de boerderij bij Huize Padua was gepland voor het voorjaar van 2010, maar dat wordt in elk geval niet voor het najaar."

‘Probleem GGZ en Reinier van Arkel’

Vanwege de slechte financiële prestaties van de ggz wil ABN Amro garanties. Justitie lijkt hiervoor de aangewezen partij, omdat deze 72 bedden in de kliniek wil huren. De woordvoerster van Huize Padua hoopt na de zomer met het ministerie tot een oplossing te komen. Justitie lijkt echter niet erg bereidwillig. Woordvoerder Job van de Sande van het Ministerie van Justitie in Den Haag: “Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiering. De GGZ zorgt voor de verdere afwikkeling. GGZ heeft zich samen met Reinier van Arkel gemeld voor het contract en de aanbesteding daarvoor binnen gehaald. Wij wachten af wanneer ze met de bouw beginnen. Het probleem ligt dus bij GGZ en Reinier van Arkel."

Voorgenomen fusie

GGZ Oost-Brabant en Reinier van Arkel zijn voornemens te fuseren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft echter geconcludeerd dat de fusie mogelijk de concurrentie belemmert. Hiermee lijkt de fusie voorlopig van de baan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top