ACTUEEL

ADRZ kiest voor kleinere nieuwbouw

De nieuwbouw van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Middelburg wordt kleiner dan oorspronkelijk gepland. Ook is de beoogde oplevering met een jaar uitgesteld tot eind 2017. De hoofdlocatie in Goeds krijgt een grote opknapbeurt.

Volgens interim-bestuurder Rinus van Riel zijn de oorspronkelijke nieuwbouwplannen voor het cent rum voor planbare zorg achterhaald. Het uitstel betekent volgens Van Riel geen afstel. De huidige locatie in Vlissingen van de ADRZ-vestiging in Walcheren is helemaal ‘op’. Van Riel hoopt dat de aanneemcombinaties BAM en Dura-Vermeer alsnog met een betaalbaar plan voor de nieuwbouw komen.

Watersnood

Over de aard en functie van ziekenhuis ontstond in de Zeeuwse pers onlangs opnieuw ophef nadat bleek dat het nieuwe ziekenhuis bij een eventuele watersnood ontruimd en gesloten zal worden. De Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC) berichtte hierover naar aanleiding van het antwoord van Gedeputeerde Staten op vragen van het statenlid Francois Babijn van de Partij voor Zeeland.

De nieuwbouwplannen van het ADRZ voorzien ook in de opknap van de hoofdlocatie in Goes van 2017 tot en met 2020. In het kader hiervan worden de wachtruimtes, behandel- en patiëntenkamers aangepakt. Ook moet er een nieuw operatiecomplex komen. Daarnaast wordt er gedacht aan een nieuw geboortecentrum.

Geschrokken

De raad van bestuur  beslist begin volgend jaar over de definitieve invulling van de verbouwingsplannen. Blijkens een interview van Van Riel met PZC  is de financiële positie het ADRZ zorgelijk. Van Riel, die deze zomer bestuurder Bert Vos opvolgde, was zich naar eigen zeggen “dood geschrokken”.  Zo bleek met name de facturatie niet op orde. Volgens Van Riel lukte het ternauwernood om voldoende geld te vinden voor het betalen van de salarissen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top