ACTUEEL

Familie stelt GGZ aansprakelijk na moord

Nabestaanden van een vermoorde patiënt van psychiatrische kliniek Vrederust in Halsteren stellen de GGZ-instelling aansprakelijk. Ze vinden dat GGZ fouten heeft gemaakt waardoor de patiënt kon worden vermoord, waarschijnlijk door een andere patiënt.

Advocaat Tom Eskes legde maandag namens de nabestaanden uit dat de 27-jarige vaste klant van Vrederust in oktober werd geweigerd toen hij weer opgenomen wilde worden. Een patiënt van een gesloten afdeling van Vrederust biechtte korte tijd later op dat hij de man had vermoord en begraven in een nabijgelegen bos. De patiënt had toestemming om de kliniek te verlaten.

Fouten kliniek

Er zijn bovendien aanwijzingen dat in het verleden meer is misgegaan. Het slachtoffer werd in de kliniek eerder bedreigd met een groot mes en er werd in drugs gehandeld, aldus de advocaat naar aanleiding van een bericht in het AD. "De familie is verontwaardigd over de rol van de instelling en er zijn genoeg concrete aanwijzingen", vertelde de advocaat Eskes maandag. De nabestaanden willen de begrafeniskosten terug en eisen smartengeld. Het gaat om tienduizenden euro's, aldus Eskes.

Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant (GGZWNB) laat onderzoek doen naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot de moord. De resultaten worden volgende maand verwacht. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van der Leest

20 november 2013

GOED ZO FAMILIE! Waarom mag iemand die op een gesloten afdeling zit in zijn eentje de afdeling verlaten??

Top