ACTUEEL

Boze ouders protesteren tegen Dokter Corrie

Een groepje verontruste ouders biedt dinsdag een petitie aan bij de Tweede Kamer uit protest tegen Dokter Corrie van het Schooltv Weekjournaal. Naar verwachting zo'n 8000 ouders hebben hun handtekening gezet tegen de dokter die wekelijks onderwerpen over de puberteit en seksualiteit bespreekt voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar, lieten de initiatiefnemers maandag weten.

Pubers en seks

De tegenstanders vragen de Kamerleden de petitie volgende week maandag te bespreken tijdens een mediadebat. De ouders vinden dat het niet aan Dokter Corrie is hun kinderen seksueel op te voeden. “Dokter Corrie doet ordinair en raar over pubers en seks”, staat te lezen op de website Stop Dokter Corrie. “Helaas krijgen kinderen elke week Dokter Corrie al in de klas te zien, midden in een nieuws­programma. Wij vragen NTR, die het weekjournaal verzorgt, en onze volks­ver­tegen­woor­digers in Den Haag in actie te komen. En dokter Corrie per direct van de buis te halen.” Volgens Caroline Tax, een van de mensen achter de petitie, kan de NTR het zich niet permitteren dat zoveel ouders tegen de rubriek zijn. “Het zijn veel mensen voor een relatief kleine groep kinderen die in groep 7 en 8 zitten.”

Dokter Corrie

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) gaf eerder al aan dat hij niet zo'n probleem heeft met Dokter Corrie. Hij zei dat de verantwoordelijkheid voor wat omroepen uitzenden bij de omroepen zelf ligt. Volgens de NTR wordt met Dokter Corrie op een “zinvolle, eigentijdse” manier aandacht besteed aan seksualiteit, een onderwerp dat niet alle leerkrachten gemakkelijk vinden om te bespreken. Basisscholen zijn sinds kort verplicht onder schooltijd aandacht te besteden aan seksuele vorming. De ondertekenaars van de petitie zouden echter graag zien dat de school zelf beslist, bij voorkeur in overleg met de ouders, wanneer en hoe de kinderen voorlichting krijgen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Gorter

18 november 2013

Zucht.....waar mensen zich al niet druk over maken.
Met mijn groep leerlingen(12 jaar) kijk ik elke week en elke keer verheugen de leerlingen zich op het item van dokter Corrie, vol humor en een beetje lering....
Ik denk dat een videoclip van MTV/TMF meer seksualiteit ademt dan Dr. Corrie....

Mensen maak je druk om wezenlijke zaken....ga echt belangrijke dingen doen!!!

Top