Finance

Oud-directeur SGL aangehouden voor fraude

Voormalig directeur Guus de J. van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) is dinsdag aangehouden voor miljoenenfraude met zorggeld. Geld dat was bedoeld voor zorg is vermoedelijk opgegaan aan dure hobby's zoals de aankoop van dressuurpaarden, huur van luxepanden en verbouwingen, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

De stichting krijgt jaarlijks circa 30 miljoen euro om de zorg voor ongeveer 1400 gehandicapten te betalen. Een deel van het geld ging van 2008 tot 2010 naar de dagbesteding van gehandicapten op een zorgboerderij, in een cadeauwinkel en een zorgmanege. Het vermoeden is dat slechts een gedeelte van het budget dat naar de manege ging aan zorg is besteed.

FIOD

Vorig jaar zocht de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) in Zuid-Limburg al op verschillende plekken naar bewijs voor de fraude. Onder meer de administratie van Guus de J. werd toen in beslag genomen.

Accountant KPMG heeft onderzoek gedaan bij SGL en concludeert dat er fraude is gepleegd. De directeur werd vorig jaar ontslagen. (ANP)

0 Reacties

Top