ACTUEEL

'Foute diagnoses door medicijnverslaving'

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur heeft door zijn medicijnenverslaving bij meerdere patiënten verkeerde diagnoses gesteld. Dat blijkt uit het psychologische onderzoek naar het gedrag van hem. “Als ik bij zinnen was geweest, was ik niet tot deze foute diagnoses gekomen”, heeft Jansen Steur gezegd.

Dit onderzoek kwam dinsdag aan bod tijdens de strafzaak tegen de ex-neuroloog. Dinsdag wordt ook bekend met welke strafeis het Openbaar Ministerie komt.

Tussen 1999 en 2000 raakte Jansen Steur verslaafd. Op het hoogtepunt van zijn verslaving nam hij gemiddeld acht slaaptabletten per dag. Zijn verslaving duurde tot eind 2004, toen hij zelf ineens wist af te kicken. Zijn zoon trof hem op Tweede Kerstdag daardoor in een psychose aan. In 1990 raakte Jansen Steur betrokken bij een ernstig verkeersongeval in Heidelberg. Hij was circa 3 uur buiten westen. Nadien toonde hij veranderd gedrag, verklaarde zijn zoon. “Hij werd na het ongeval ineens 10 jaar ouder. Hij werd autonomer en monomaner en was dwangmatig bezig met zijn werk.” Een hersenbeschadiging werd in onderzoeken na het ongeval niet aangetroffen. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top