HRM

Toch akkoord over cao-vvt

De werkgevers in de zorg hebben woensdagavond laat alsnog een cao-akkoord kunnen sluiten met een aantal vakbonden. Dat gebeurde volgens werkgeversorganisatie ActiZ enkele uren nadat vakbond Abvakabo FNV uit de onderhandelingen was gestapt.

De werkgevers wisten afspraken te maken met vakbonden Nu'91, CNV en FBZ. Volgens ActiZ geldt de nieuwe cao voor "alle 450.000 medewerkers in de zorg".

Abvakabo FNV was uit de onderhandelingen gestapt omdat de werkgevers volgens de vakbond weigerden afspraken te maken over meer zekerheid in rooster, diensten en contracten. Na de perikelen rond Sensire in de Achterhoek wilde Abvakabo ook onzekerheid bij aanbestedingen in de zorg aanpakken, maar die stuitte naar eigen zeggen op een nee van werkgeversorganisatie Actiz.

Nulurencontract

Medewerkers met een nulurencontract moeten in 2014 allemaal een aanbod krijgen voor een arbeidscontract voor een bepaald aantal uren. Ook zijn afspraken gemaakt over de verhoging van de eindejaarsuitkering en het loon.

Werkgevers- en werknemersorganisaties willen zich ook gaan inzetten voor het behouden van werkgelegenheid. "Met name in de huishoudelijke hulp", aldus ActiZ. "De partijen spraken vanavond af om samen te werken om de tienduizenden ontslagen waar mogelijk op te vangen." (ANP/Skipr)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top