ACTUEEL

Sint Antonius en Zuwe Hofpoort mogen fuseren

Sint Antonius en Zuwe Hofpoort mogen fuseren

Het St. Antonius Ziekenhuis met vestigingen in Nieuwegein, Utrecht en Houten en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden mogen fuseren, heeft de Autoriteit Consument en Markt vrijdag 6 december bekend gemaakt. Zij hebben hiervoor geen vergunning nodig, aldus de ACM.

Invulling samenwerking

De melding van de ACM "betekent dat we ons onderzoekstraject kunnen vervolgen naar een toekomstbestendige samenwerking die een fusie mogelijk maakt", zegt woordvoerster Tanja Hermans van het St. Antonius Ziekenhuis. "Komende maanden werken wij de meerwaarde op medisch inhoudelijk en ondersteunend gebied verder uit. Uitgangspunten daarbij zijn de gezamenlijke doelstellingen: verbetering van kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van zorg in de regio. In het tweede kwartaal 2014 zal duidelijk zijn hoe het eindplaatje eruit gaat zien."

Santeon

Het St. Antonius Ziekenhuis heeft in totaal 850 bedden en ontvangt jaarlijks 548.000 polikliniekbezoeken. In totaal heeft het ziekenhuis ruim 5000 mensen in dienst. Het St. Antonius maakt onderdeel uit van het Santeon samenwerkingsverband en is het grootste niet-academisch opleidingsziekenhuis.

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft zo’n 1300 werknemers en 262 bedden. Ook het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis heeft te kampen met teruglopende resultaten. In 2011 behaalde het nog een positief resultaat van 2 miljoen euro. In 2012 was dit teruggelopen tot 175000 euro positief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 december 2013

Geruchten zijn dat Hofpoort al failliet is.
Het zoveelste ziekenhuis dat in 2014 de poorten zal sluiten. Geen redden meer aan volgens insiders. Salarissen tot en met januari 2014 met bankgarantie daarna ongewis.

Top