ACTUEEL

Apotheekzorg moet 121.500 boete betalen

Het Sittardse bedrijf Apotheekzorg moet een boete van 121.500 euro betalen. Dat heeft de bestuursrechter bepaald. Het betreft een Bestuurlijke boete op grond van de Geneesmiddelenwet.

Het bedrijf trakteerde 19 gespecialiseerde MS-verpleegkundigen op een etentje en legde hen daarbij de werking van een specifiek medicijn uit. Tijdens de samenkomst werd een presentatie over de ziekte MS gehouden. De sheets van de presentatie bevatten verschillende keren de merknaam van het geneesmiddel Rebif en er werden geen andere merknamen genoemd.

Verboden gunstbetoon

De rechter oordeelde dat dit werd gedaan met de kennelijke intentie om het voorschrijven, het gebruik en het ter hand stellen van het geneesmiddel te bevorderen, blijkt uit het arrest. Hierbij is sprake van verboden gunstbetoon, concludeerde de rechter.  

Apotheekzorg is onderdeel van Mosadex in Stein.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 december 2013

Gewoon het geld terughalen bij de medeplichtige verpleegkundigen. Dat zal het bedrijf wel durven. Met artsen ligt dat iets anders. In ons ziekenhuis is het algemeen bekend dat artsen en specialisten zich laten betalen door de industrie. Voor wat ze afnemen. Het gaat maar door...

Top