ACTUEEL

UVIT profiteert van hoge kortingen op medicijnen

Zorgverzekeraarscombinatie UVIT koopt medicijnen in tegen hoge kortingen, terwijl de cliënten de normale prijs betalen waar het onder hun eigen risico valt. Dit meldt Nova.

Hoge kortingen, winst in eigen zak

Waren het vroeger de apothekers die hoge kortingen bedongen bij medicijnfabrikanten en ze in eigen zak staken; nu zijn het de zorgverzekeraars. De vier zorgverzekeraars Univé, VGZ, Iza en Trias - die samen UVIT heten - kopen gezamenlijk medicijnen in voor meer dan vier miljoen verzekerden. Door afspraken met farmaceuten kopen zij merkmedicijnen in voor een aanzienlijk lagere prijs. De vraag is waar dit keer de bonussen en de kortingen blijven.

Zorgpremie lager door besparing

Volgens UVIT komen de kortingen uiteindelijk ten goede aan de cliënt. Hoe de prijzenkwestie inzichtelijk gemaakt gaat worden, kan de woordvoerder in de Nova-uitzending echter nog niet zeggen. Wel zegt hij dat de kortingen op de medicijnen zorgen dat UVIT de concurrentie aan kan met andere zorgverzekeraars. Door hetgeen UVIT hiermee bespaart, kunnen premies relatief laag blijven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top