ACTUEEL

Heijmans verbouwt Laurentius

Aannemer Heijmans gaat de eerste fase van de nieuwbouw voor het Laurentius ziekenhuis in Roermond bouwen. Heijmans is geselecteerd uit 13 bouwbedrijven.

Met de eerste fase van de vernieuwbouw is een bedrag van circa 60 miljoen euro gemoeid, waarvan de nu aanbestede aanneemsom circa 30 miljoen euro bedraagt. Heijmans gaat voor dit bedrag een nieuwe hotfloor met onder meer de operatiekamers bouwen. De totale nieuwbouwoppervlakte bedraagt zo'n 9100 vierkante meter. TNO heeft bij de planvorming voor de nieuwe operatiekamers geadviseerd. Dat staat volgens het ziekenhuis borg voor de modernste implementatie van technieken. De werkzaamheden in Roermond gaan zoals beoogd in mei 2014 van start en de complete oplevering wordt verwacht in 2017.

Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens is ligt aan de nieuwbouw “een compact, innovatief en bedrijfsmatig goed opgezet bouwplan” ten grondslag. In de eindsituatie wordt het totale gebouw met een oppervlak van 40 duizend vierkante meter ruim tienduizend vierkante meter kleiner. In de nieuwe situatie zal zodoende alles beter op elkaar aansluiten. De looplijnen zijn flink korter en vele malen efficiënter als in de huidige situatie van een breiwerk van oude gebouwstructuren.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top