ACTUEEL

SHO en Radboudumc gaan samenwerking aan

SHO Centra voor medische diagnostiek en Radboudumc gaan per 1 januari 2014 samenwerken op het gebied van medische microbiologie.

Door gebruik te maken van elkaars specifieke expertise willen zij de positie van diagnostiek versterken. Door de samenwerking leveren SHO en Radboudumc naar eigen zeggen state-of-the-art medisch microbiologische diagnostiek en consultatie. Daarnaast gaan zij samen de nieuwste moleculair biologische ontwikkelingen op het gebied van de medische microbiologie invullen. De samenwerking biedt mogelijkheden om toegepast onderzoek,  bijvoorbeeld rond specifieke eerstelijns aspecten, uit te voeren.

Landelijke ambitie

Arjan van Erven, voorzitter raad van bestuur SHO Centra voor medische diagnostiek: “Met de samenwerking versterken we gezamenlijk de eerste lijn door de kennis en expertise vanuit de academische setting toegankelijk te maken. Bovendien leveren we hiermee een bijdrage aan de gewenste efficiencyverhoging in de diagnostiek. De samenwerking past ook in de landelijke ambitie die SHO heeft”. Melvin Samsom, voorzitter raad van bestuur Radboudumc: “Dit is al de derde maal dat we gaan samenwerken met SHO. Op het gebied van cardiologie en wetenschappelijk onderzoek (met de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde) wisten we elkaar al eerder te vinden”.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

24 december 2013

De SHO staat op Loek Winters verlanglijstje. Het duurt niet lang meer of de SHO wordt overgenomen door de MC Groep want ook bij SHO dreigt een faillissement. Op termijn zal het Radboud ook opgaan in de MC Groep. Het is een logische ontwikkeling waar we allemaal naar snakken in deze crisis tijd. Alleen Loeks visie op de zorg heeft nog enige kans.
Alle grote universiteitscentra zullen overgaan op zijn systeem van de medic mall. Nu levert de politiek nog een achterhoede gevecht met gejank over de ontluistering van de zogenaamde verzorgingsstaat maar willen we meetellen in internationaal marktverkeer is het onontkoombaar nu drastisch het roer om te gooien richting een liberaal antwoord! Zoals Prof. Dr. Drs. L.Winter het ziet met zijn scherpe verbeeldingskracht zonder weerga.
Hij zal alle weerstand tegen liberalisering van de markt wegvagen. Hij is de beste en slimste en sterkste. Geweldig Loek!

DGo

24 december 2013

Toch wel bijzonder dat de heer Winter dit soort berichten zelf schrijft of laat schrijven.
Dat getuigt toch ergens van. Ja, juist.

Anoniem

24 december 2013

DGo jaloers op Winters succes azijnpisser?

DGo

25 december 2013

Precies, dat is het niveau.

Top