ACTUEEL

IGZ onderzoekt dood gehandicapt meisje

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt een onderzoek in naar de gruwelmoord op de verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het gezin werd de afgelopen jaren begeleid door verschillende zorg- en hulpverleners, waaronder de organisatie voor gehandicaptenzorg De Zijlen, Bureau Jeugdzorg en Reclassering Nederland. De inspectie wil nu van de betrokken instanties weten hoe de hulpverlening is verlopen en of er mogelijk fouten zijn gemaakt. De toezichthouder wil alle partijen horen, onder wie ook de huisarts, de wijkagent en mensen die het gezin kennen.

Marteling

De 20-jarige Groningse werd in juli vorig jaar dood gevonden in haar ouderlijk huis. Daniëlla zou in de zes weken voor haar dood vrijwel dagelijks zijn gemarteld. Als gevolg hiervan had ze haar nek op twee plaatsen gebroken. Ook haar neus, arm,  jukbeen en ribben waren gebroken. Haar vader en moeder zijn inmiddels opgepakt.

De oma van de vrouw riep twee jaar geleden al de hulp in van Bureau Jeugdzorg. Directeur Martin Sitalsing van Bureau Jeugdzorg liet eerder weten dat zijn organisatie er alles aan heeft gedaan om Daniëlla te beschermen.

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top