ACTUEEL

Nieuwe griep zet HPV-vaccinatie in de wacht

Het vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker wordt bevroren tot in ieder geval voorjaar 2010. Dit heeft het ministerie van VWS na overleg met het RIVM en GGD Nederland besloten. Als reden noemt VWS de te verwachten belasting van de GGD’en bij de bestrijding van de Nieuwe Influenza A (H1N1).

Serie afmaken

Het uitstel van de campagne tegen baarmoederhalskanker heeft alleen gevolgen voor de meisjes die nog niet met het vaccinatieprogramma zijn gestart. Het betreft hier meisjes van twaalf dan wel meisjes die in het voorjaar geen gehoor hebben gegeven aan de eerste oproep. Het inenten van deze groep zou in september starten. De meisjes van dertien tot en met zestien die al voor de zomervakantie zijn gestart met de vaccinatie kunnen hun serie van drie prikken gewoon afmaken. Zij krijgen daarvoor volgens planning een uitnodiging.

Complex

Het uitstel van de vaccinatiecampagne tegen baarmoederhalskanker van 12-jarige meisjes heeft te maken met de ontwikkelingen rond Nieuwe Influenza A (H1N1). Het RIVM verwacht dat het aantal besmettingen met dit griepvirus dit najaar aanzienlijk zal stijgen. Bij zowel de bestrijding van griep als bij de HPV-vaccinatie zijn vele organisaties betrokken. De uitvoering van de HPV-vaccinatie en het bestrijden van de griep is complex en kan tot logistieke en organisatorische problemen leiden als het aantal mensen met griep toeneemt. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Nieuwe Influenza A (H1N1), wordt het inentingsprogramma tegen baarmoederhalskanker in het voorjaar 2010 herstart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top