ACTUEEL

Huisarts wil 60 mille voor 'inpikken patiënten'

De Utrechtse huisartsenpraktijk Galgenwaard eist een schadevergoeding van 60.000 euro van de eigenaar van praktijk De Uithof. Die zou duizenden patiënten hebben ingepikt. Dat meldt RTV Utrecht.

De eigenaar van praktijk De Uithof zou jarenlang adresgegevens van patiënten hebben bijgehouden. Bij het opstarten van zijn eigen praktijk zou hij 4000 patiënten van Galgenwaard een email hebben gestuurd met de melding dat zij een andere huisarts kregen.

Onderzoek IGZ

Dit heeft er toe geleid dat zo'n 2300 mensen bij het huisartsenregister werden ingeschreven. Praktijk De Uithof kreeg hiervoor 15 euro per patiënt. Huisartsenpraktijk Galgenwaard wil dat geld terug en eist daarom 60.000 euro. Bijna alle patiënten zijn inmiddels weer terug bij Galgenwaard. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt de kwestie, meldt RTV Utrecht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 januari 2014

Marktwerking he? Het wordt tijd dat het OLVG ook de patiënten gaat terugeisen van Prof. Dr.Drs de Winter. Ook allerlei personeel heeft die ex röntgenoloog weggekocht met fraaie gladde praatjes! . Schandalig. En artsen die voor ?ichzelf wilde blijven werken werden bedreigd onder 4 ogen. Dat is het resultaat van de zo gewenste marktwerking. Excessen te over overal. Ja zelfs een paar reeds overleden specialisten! Men zwijgt.

Top