ACTUEEL

Bredase privékliniek failliet door knallende ruzie

Een hoogoplopend conflict tussen de twee directeuren is de oorzaak van het faillissement van de Bredase privékliniek De Baronie. Met name Van Lanschot Bankiers dreigt de dupe te worden. Curator Karst Folkerts schrijft dat in zijn eerste verslag over het faillissement.

Medisch directeur Mustafa Albayrak beschuldigt algemeen directeur Anandpersad Ramparichan van fraude en onverantwoorde investeringen. Hij zou bovendien operaties onder volledige narcose hebben uitgevoerd zonder anesthesioloog in de buurt. Ramparichan zegt dat Albayrak ongefundeerde klachten tegen hem heeft ingediend bij de inspectie en het personeel van de kliniek heeft bedreigd en geïntimideerd.

Miljoenenschuld

De rechter schorste de beide directeuren en stelde een andere bestuurder aan. Hij ontdekte dat er vorig jaar 9 ton verlies is gemaakt en er een miljoenenschuld is. Medisch Centrum De Baronie werd vorige maand failliet verklaard. De privékliniek is bekend omdat de bekende cosmetisch arts Robert Schoemacher er een van de specialisten was. (ANP)

8 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwaan

15 februari 2014

Beste redactie,
dhr. Schoemacher noemt zichzelf cosmetisch arts (hetgeen overigens geen beschermde titel is) en is zeker geen plastisch chirurg. Hij is basisarts, dus ook zeker geen specialist. Gelieve zorgvuldiger met titulatuur om te springen.

Anoniem

16 februari 2014

Beste hr/mw Zwaan ": Je moet wel lezen wat er staat. Er staat niet dat schoemacher plastisch chirurg is, er staat dat hij cosmetisch arts is. Dat zijn artsen die zich gespecialiseerd hebben in cosmetische geneeskunde. Een prima dokter overigens deze dokter!

Drs. Uzgur

16 februari 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 17-02-2014 10:06.

Zwaan

16 februari 2014

Beste #2 Anoniem (vraag mij trouwens af waarom mensen anoniem reageren)
De tekst is immiddels, terecht, aangepast door de redactie. Dus met mijn leesvaardigheid is niets mis.
Het begrip cosmetisch arts zegt niets, iedere basisarts onafhankelijk van ervaring, kan zich zo noemen. En daar zit nu precies mijn bezwaar van onbeschermde titels.
Waarmee ik overigens niets af wil doen aan de kwaliteiten van Dhr. Schoemacher.

Zwaan

16 februari 2014

Het staat er trouwens nog fout, een cosmetisch arts is hooguit iemand met een certificaat, en dus geen medisch specialist.

Fried

17 februari 2014

Mijn voorstel is dat de heren Anoniem en Zwaan als nieuwe directeuren een doorstart maken van de Baronie. Zij passen perfect bij het profiel van mensen die onbelangrijke zaken belangrijk maken. Meestal een goede basis om gezonde organisaties in no time de soep in te draaien.

Heijdeman

17 februari 2014

Ik zou het verschil tussen plastisch chirurg en cosmetisch arts toch niet als onbelangrijk willen betitelen. Zwaan merkt terecht op dat dit een significant verschil is. En wie zegt trouwens dat dit heren zijn? Over vooringenomenheid gesproken

Hubert Friederich

18 februari 2014

Ik stel voor dat alle heren en/of dames het artikel nog eens goed lezen. Wellicht heb ik het verkeerd begrepen maar volgens mijn lezing gaat het om heel andere zaken. Klaarblijkelijk vinden de respondenten het belangrijker hun persoonlijke frustraties over de verschillende titels, rugnummers en verlengstukken van dokters/specialisten te ventileren. Daarbij tegelijkertijd opmerkend dat dit zo maar de indirecte reden zou kunnen zijn dat de Bredase klniek in problemen is gekomen.

Top