HRM

'Minder ziekteverzuim eerste week Spelen'

ArboNed heeft in de eerste week van de Olympische Winterspelen "opvallend" minder ziekteverzuim geregistreerd. De afgelopen week meldde 1,10 procent van de meer dan 1 miljoen werknemers zich ziek. "In vergelijking met de week daarvoor (1,24 procent) en met dezelfde week in 2013 (1,36 procent) is dat een opvallend verschil", aldus Corné Roelen, bedrijfsarts en epidemioloog bij ArboNed.

Volgens hem wordt de daling mogelijk mede veroorzaakt doordat mensen die geen schoolgaande kinderen hebben in de aanloop naar de voorjaarsvakantie al vrij hebben genomen. "En wellicht worden de wedstrijden op het werk gevolgd. In ieder geval gaat het record aan Nederlandse medailles op de Olympische Spelen niet gepaard met meer verzuim", stelt Roelen vast.

Verleden tijd

De laatste tien jaar is bij sportevenementen geen hoger verzuim meer geconstateerd. In 2004 registreerde ArboNed tijdens het EK voetbal bij de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal een 19 procent hoger verzuim. Sindsdien zijn werkgevers en werknemers alert geworden op verzuim tijdens evenementen.

De arbodienstverlener baseert zich op onderzoek onder ruim 1 miljoen werknemers en 80.000 aangesloten werkgevers. (ANP/Skipr)

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Kijk ook eens op Skipr hrm en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top