HRM

Gamen voor een baan

Gamen voor een baan

Een game, een festival en oudere werkzoekenden die jonge mbo-studenten helpen met hun sociale vaardigheden: dat zijn enkele nieuwe initiatieven die de gemeente Amsterdam ondersteunt om de jeugdwerkloosheid te bestrijden.

Voorstellen

Het stadsbestuur geeft in totaal 500.000 euro aan dertien projecten die jongeren tussen de 15 en 27 jaar aan een baan moeten helpen. Na een oproep ontving de gemeente ruim honderd voorstellen, waaruit de projecten zijn geselecteerd.

Speeddates

Een voorbeeld is de game Ready4Work020, waarbij jongeren door het uitvoeren van 'challenges' 'rewards' kunnen verdienen. Challenges zijn opdrachten die in het werkelijke leven worden uitgevoerd bij de overheid, bedrijven of maatschappelijke organisaties. Rewards zijn bijvoorbeeld speeddates met werkgevers, leren netwerken en sollicitatietrainingen.

Festival

Bij The App Academy worden werklozen opgeleid tot 'app developer', terwijl met het project Personal Journey jongeren op de werkvloer van Schiphol kunnen ervaren of een beroep op de luchthaven iets voor ze is. Tijdens het festival Try Before You Get The Job! leren tweehonderd hoogopgeleide baanzoekers hoe ze hun plek op de arbeidsmarkt kunnen veroveren. (bron: ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top