ACTUEEL

Zorgdebatreeks doet Enschede aan

Het tweede treffen in de serie zorgdebatten vindt komende woensdagavond 26 februari 2014 plaats in Enschede. Lijsttrekkers van de lokale afdelingen van CDA, PvdA, GroenLinks en D66 gaan met het zorgveld in debat over vier onderwerpen die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen spelen.

Zorg is een belangrijk onderwerp bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Vorige week bleek uit een onderzoek van TNS Nipo dat zorg één van de onderwerpen is waar het meest op gelet wordt door de kiezer. Met name de thuis-, jeugd- en ouderenzorg, onderdelen van de zorg de te maken hebben met de WMO zijn punten van aandacht.

Serie

Het debat is het tweede in een serie van vier. Bij het eerste debat in Groningen, dat dinsdag 18 februari plaatsvond, ging het met name over de bereikbaarheid van de spoedeisende hulp en de macht van de zorgverzekeraars. De andere debatten zullen gehouden worden in Breda (5 maart) en Den Haag (12 Maart).

Extra kaarten

Voor het debat in Enschede waren in eerste instantie geen kaarten meer beschikbaar, maar de organisatie heeft extra plekken weten te creëren, waardoor er nog enkele kaarten beschikbaar zijn. Mensen die mee willen doen met het debat op Twitter, kunnen gebruik maken van de hashtag #zorgdebat2014.

De zorgdebatten worden georganiseerd door verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten (GGZ Nederland, ActiZ, KNMP, SGF, NVZ, ZN, GGD Nederland, KNGF, VGN, LHV en V&VN). Samen organiseren zij drie lokale ‘Lagerhuisdebatten’. Eerder organiseerden deze partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 "Het Grote Zorgdebat". Skipr zond dit debat destijds live uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top