ACTUEEL

Serie zorgdebatten start in Groningen

Verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten organiseren gezamenlijk een serie 'Grote Zorgdebatten' in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart . Dinsdagavond 18 februari vindt het eerste debat plaats in het Martini Ziekenhuis in Groningen.De serie debatten gaat voornamelijk over de groeiende rol van gemeenten in de zorg

De lijsttrekkers van de Groningse PvdA, SP, VVD, D66 en GroenLinks gaan met elkaar en met vertegenwoordigers van het regionale zorgveld het debat aan. Het debat gaat onder andere over het takenpakket van de gemeente, bezuinigingen die doorgevoerd dienen te worden, preventie en samenwerking in een veranderend zorglandschap.

Mensen die mee willen doen met het debat op Twitter, kunnen gebruik maken van de hashtag #zorgdebat2014.

Reeks

Na het debat in Groningen vinden er nog zorgdebatten plaats in Enschede (26 februari, Ariënsstaete) en  Breda  (5 maart, Amphia Ziekenhuis) . Afsluitend vindt in Den Haag (12 maart, Parnassia) een debat plaats met de woordvoerders van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer.

De Grote Zorgdebatten worden georganiseerd door verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten (GGZ Nederland, ActiZ, KNMP, SGF, NVZ, ZN, GGD Nederland, KNGF, VGN, LHV en V&VN). Samen organiseren zij drie lokale ‘Lagerhuisdebatten’. Eerder organiseerden deze partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 "Het Grote Zorgdebat". Skipr zond dit debat destijds live uit.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Zorgbelang Drenthe

18 februari 2014

Aanvulling: morgen, woensdag 19 februari Zorgdebat georganiseerd door Zorgbelang Drenthe in het gemeentehuis van Tynaarlo in Vries (Kornoeljeplein 1). Titel 'Is de gemeente toegerust voor de WMO 2015!'. 5 lijsttrekkers van verschillende politieke partijen in de provincie Drenthe vertellen ieder in 2 minuten hun partijstandpunt m.b.t. zorgtaken. 5 key debaters (mensen uit de zorg) krijgen ieder 2 minuten om hierop te reageren. Vervolgens nog een korte reactie van de lijsttrekkers gevolgd door vragen vanuit de zaal. Meer informatie: info@zorgbelang-drenthe.nl

Top