ACTUEEL

Apeldoorns verpleeghuis weer op orde

De kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn in verpleeghuis Randerode in Apeldoorn dusdanig verbeterd dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het verscherpte toezicht op de zorginstelling heeft opgeheven. Dat heeft de IGZ woensdag laten weten.

De inspectie stelde de instelling in augustus vorig jaar onder toezicht vanwege problemen die er heersten met veiligheid en hygiëne. De problemen waren al langer bekend, maar het lukte Randerode maar niet om verbeteringen door te voeren.

Verbeteringen

Volgens de inspectie is bij Randerode sinds het toezicht hard gewerkt om de zaken weer op orde te stellen. De aansturing van de zorg is verbeterd, het calamiteitenonderzoek is zo ingericht dat de organisatie van fouten leert en de hygiëne en infectiepreventie is structureel verbeterd. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 april 2014

Nou ... ik hoor verhalen over Randerode Apeldoorn die niet door de beugel kunnen! Die mensen die daar werken zijn hun vak onwaardig! Officiele klacht wordt binnenkort ingediend bij de inspectie...

Anoniem

15 april 2014

Mijn ervaring is ook alles behalve positief ook na het verscherpte toezicht op de zorginstelling. Een goede zorg, hygiene, vriendelijkheid en respect is er ver te zoeken.

Top