ACTUEEL

Wmo-raad Assen moet vernieuwen na ruzie

Assen moet een nieuwe Wmo-raad instellen met veel minder leden en met duidelijke afspraken over de werkwijze. Dat adviseert een extern onderzoeker, nadat de Wmo-raad eind maart door ruzie uit elkaar viel.

Wmo-raad geeft opdracht terug

Na langdurige strubbelingen hebben de leden hun opdracht aan het college van B en W teruggegeven. Zij hadden continu onderlinge ruzies en meningsverschillen over de aanpak. Hierdoor raakte de sfeer zo verziekt, dat de boel explodeerde. Assen zit daardoor sinds 1 april 2009 zonder Wmo-raad.

Advies Wmo-raad verkleinen

Het college van B en W heeft daarop een onderzoek laten verrichten naar de Wmo-raad. B en W onderschrijft nu het advies van de extern onderzoeker dat hieruit volgt. Als de gemeenteraad na de zomer ook instemt met het onderzoeksrapport, gaat de gemeente de leden werven voor de nieuwe Wmo-raad. Dat worden er straks negen in plaats van twintig. De Wmo-raad vertegenwoordigt ouderen, gehandicapten, zorginstellingen, vrijwilligers en bewonersoverleggen, en geeft advies over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top