ACTUEEL

Zwolse zorgaanbieder verdacht van pgb-fraude

Het zorgkantoor verdenkt de Zwolse zorgaanbieder Pivot van fraude met zorgbudgetten en valsheid in geschrifte. Pivot zou handtekeningen van cliënten hebben vervalst onder declaraties die de organisatie bij het Zorgkantoor indiende. Dat meldt de Stentor.

Daarnaast zou Pivot veel meer aan zorg hebben gedeclareerd dan ze daadwerkelijk had geleverd.

Het zorgkantoor zegt “serieuze vermoedens van fraude” te hebben. Het zorgkantoor baseert zich op gesprekken met klanten van Pivot en hun verantwoordingsdocumenten. Het zorgkantoor heeft de vermoedens bij de Nederlandse Zorgautoriteit en bij Zorgverzekeraars Nederland.

Declaraties

Cliënten hebben het zorgkantoor laten weten dat ze onder druk zijn gezet om de declaraties te tekenen. Eén cliënt heeft aangifte gedaan bij de politie, meldt het zorgkantoor van Achmea in Zwolle. Het zorgkantoor heeft klachten van meerdere cliënten dat Pivot nooit de zorg heeft geleverd waarvoor wel is betaald.

Directeur Schellekens van Pivotwast ontkent de aantijgingen in de krant: "Vervalsen van handtekeningen of frauderen met pgb's? Daar branden wij onze vingers niet aan." Directeur Jansink van Pivot zegt dat een rancuneuze cliënt Pivot ten onrechte in een kwaad daglicht stelt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top