HRM

Bascule snijdt in formatie

Bij de Bascule, het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam, verdwijnen dit jaar circa honderd arbeidsplaatsen. Dat meldt Het Parool.

Het ontslag van circa één op de zeven werknemers is onderdeel van het 'herstelplan' dat is opgesteld naar aanleiding van de grote financiële en organisatorische problemen bij de organisatie, waarover Het Parool eerder al berichtte.

Anticiperen

De Bascule is onder meer in de problemen gekomen door de bezuinigingen in de ggz en de invoering van het nieuwe bekostigingssysteem gebaseerd op Diagnose Behandel Combinaties (DBC's). De organisatie blijkt achteraf onvoldoende te hebben geanticipeerd op deze veranderingen, aldus Het Parool

Door een gebrekkige registratie van de DBC’s kon een deel van de verleende zorg het afgelopen jaar niet gedeclareerd worden bij de verzekeraars, waardoor de Bascule met een tekort van enkele miljoenen is blijven zitten. Daarbij is de instelling volgens Het Parool te laat begonnen met de benodigde reorganisatie om de teruglopende inkomsten op te vangen. Nu ook de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeenten nadert, moet de Bascule halsoverkop alsnog orde op zaken stellen.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 maart 2014

Bijzonder hè toch hetzelfde doen en dan toch minder vergoed krijgen. Verzekeraars tonen hier dan ook geen enkel greintje coulance. Overigens als het andersom zou zijn dan zou binnen de kortste keren de NZa op de stoep staan met fraude! fraude! fraude!

Top